Recomandari pentru autori

Recomandările pe care le facem autorilor sunt menite să favorizeze realizarea calitativă a articolelor. Autorii vor trimite lucrările în format electronic Microsoft Word (.doc)  pe adresa de e-mail a conferintei: cered@e-uvt.ro, specificand in subiectul mesajului “ID_Lucrare NumePrenume_prim autor”.

(sablonul poate fi descarcat de aici: Sablon CERED2014)

Sugestii pentru redactare:

 1. Redacţia nu acceptă lucrările culese fără diacritice. Articolul se trimite în limba română.
 2. Cuvintele şi citatele în limbi străine se scriu cu italice. Citatele în limba română se scriu cu drepte. Pentru toate citatele se va indica trimiterea completă în referinţa bibliografică din finalul articolului. Folosiţi sistemul de ghilimele corepunzător limbii române: „ ”
 3.  Fiecare autor îşi va insera numele sub titlul lucrării scris, precedat de titlu academic al persoanei. Precizaţi pentru instituţia de apartenenţă, departamentul, colectivul din care faceţi parte, adresa completă şi codul oraşului, incluzând şi adresa de e-mail (vă rugăm folosiţi o adresă de curierat electronic oficială – de evitat yahoo sau gmail).
 4. Fiecare lucrare va fi precedată de un rezumat (încercați să restrângeți rezuatul la 150-200 de cuvinte); fiecare rezumat va fi urmat de către maxim 5 cuvinte-cheie. Rezumatul şi cuvintele cheie vor fi scrise în limba română, cu diacritice.
 5. Fiecare abreviere se va explica la prima folosire în lucrare.

Sugestii tehnice: de utilizat şablonul pus la dispoziţie

 1. pagină A4;
 2. iniţializare pagină: sus – 2,5 cm; jos – 2,5 cm; stânga – 3 cm; dreapta – 2 cm;
 3. lungimea lucrării: 8-10 pagini (max. 30000 caractere, dar nu mai puțin de 800 de caractere), cu referinţe bibliografice și rezumat incluse);
 4. aranjarea în pagină: justified, distanţă între rânduri: 1;
 5. text de bază: Times New Roman, corp 11;
 6. indentarea primului rând al paragrafului se va face la 1,27 cm;
 7. referinţe bibliografice corespunzător normelor APA.